Три точки се дават и за победа срещу ЦСКА, и за победа срещу Берое, заяви старши треньорът на Левски Станислав Генчев преди срещата с тима от Стара Загора в мач от 13-ия кръг на българската футболна efbet Лига. "Сините" надвиха "червените" с 1:0 преди пет дни, а сега изпитанието е също толкова голямо - седмият в класирането Берое.

Ако следва амбициите на Генчев за титла, Левски няма право най-вече на домакински грешки. "Сините" изостават с три точки от лидера Лудогорец и имат мач повече от шампионите, които ще играят в понеделник срещу ЦСКА 1948.

"Очаква ни труден мач срещу много добре организиран отбор, който е спечелил почти всичките си гостувания. Мисля, че имат само една загуба като гости - срещу ЦСКА (както и срещу Хебър - б.а.). Отбор, който играе много агресивно, умее да се защитава доста добре и най-малкото подценяване ще ни изиграе лоша шега. Имаме обаче нужната концентрация, футболистите тренираха добре и с настроение, което е нормално", заяви Генчев.

"Три точки се дават и за победа срещу ЦСКА, и срещу Берое. За нас успехът е изключително важен".

Относно спорните ситуации на Вечното дерби, той заяви: "Щях да дам червен картон на Лиъм Купър в първата ситуация, след това бих отсъдил и дузпа за ЦСКА".

"У дома и стените помагат. Домакинските мачове са много важни за нас, защото имаме безрезервната подкрепа от многобройната ни публика. Не трябва да разочароваме хората, които идват на стадиона и заради това футболистите ни играят пределно мотивирани и концентрирани тук. Надявам се да зарадваме привържениците с добра игра и с победа.

"Може би ни трябва повече креативност в атака и по-добра успеваемост в завършващия удар. Най-вече от това се нуждаем, тъй като Берое са добре организирани. Нуждаем се от по-голяма концентрация в завършващите удари, за да отбележим гол. Новият им треньор вероятно разчита на различен стил, но ние сме готови за всякакъв вариант".

Снимка: Lap.bg