Ръководството на БФС изрази крайното си разочарование от изказването на президента на ПФЛ Атанас Караиванов и становището на Левскиа за налаганите на клубовете глоби. Караиванов нарече финансовите наказания "рекет", а "сините" се заканиха да съдят организацията. От БФС реагираха със съобщение на официалния си сайт.

"Българският футболен съюз изказва своето крайно разочарование от изказаните публично позиции от страна на президента на ПФЛ Атанас Караиванов и ръководството на ПФК „Левски“ във връзка с наложените от Дисциплинарната комисия санкции след срещата между отборите на „Левски“ и „ЦСКА-София“ на Националния стадион „Васил Левски“, провела се на 19 октомври.

Българският футболен съюз подчертава дебело, че налаганите глоби не са с цел „наказание“ на даден клуб, а с оглед спазването на нормативните документи, приети от Изпълнителния комитет на централата. Със същите правила и законови наредби са запознати всички клубове в Първа лига преди старта на спортно-състезателен сезон 2024/25 и те се прилагат еднакво за всеки един от тях.

С оглед на това смятаме за недопустимо тълкуването в удобна посока на решенията на Дисциплинарна комисия и насаждането на внушения в обществото, които не отговарят на реалностите. Подчертаваме още веднъж, че всяко решение на ДК към БФС се основава единствено и само на приетите нормативни документи", написаха от БФС.