Левски приема ЦСКА в първото издание на вечното дерби през този сезон. Феновете и на двата отбора се постараха мач №1 у нас да запази реномето си и днес на трибуните на националния стадион се очакват близо 30 000 души.

Това ще доведе до сериозен приход за символичния домакин, който в този случай е клубът от „Герена“. Сините ще приберат в касата си около 450 000 лева, изчисли Тема спорт. Но част от тези средства ще излязат от нея като разходи за наем на стадион „Васил Левски“, разходи за полицията, частна охрана и други по-дребни неща около провеждането на дербито. Левски ще бъде подкрепен от близо 17 000 свои привърженици, като вчера свършиха билетите и за сектор Б. За ЦСКА пък, който се намира на 12-о място в класирането, на стадиона ще викат между 11 и 13 хиляди фенове. Цените на пропуските са по 15 и 25 лева.

Във връзка с дербито са предприети всички мерки на трибуните на националния стадион „Васил Левски“ да не бъдат допускани хора без или с фалшиви билети.

През последните години интересът от страна на феновете към мач №1 у нас се засили и посещаемостта е повече от добра. Със сигурност двата исторически съперника ще искат да се срещнат и в плейофната фаза, когато отново ще има 2 двубоя помежду им, които ще генерират сериозен приход. Сините влизат в кръга на втората позиция, докато ЦСКА ще трябва да се постарае доста, за да достигне до първата четворка.

През тази седмица сините получиха и други свежи средства. От клуба подписаха спонсорски договор с производител на млечни продукти. Неговото лого днес за първи път ще бъде на фланелките на тима. То ще е разположено на ръкавите. Наред с това от въпросната компания ще доставят продукти за нуждите на школата на Левски, това разкри изпълнителният директор Даниел Боримиров.

Снимка: Lap.bg