Най-важното е отборът да играе смело и да търси победата. Това заяви треньорът на Левски Станислав Генчев на пресконференцията си преди мача с ЦСКА в събота, предаде БГНЕС. Поредното издание на Вечното дерби на Националния стадион е утре, 19 октомври, от 15:45 часа.

„Със сигурност за всеки треньор е приятно да се изправи в такъв сблъсък. Искаме да победим и ще се радвам да го направим. Това е най-важното. Който иска да излезе победител, трябва да излезе със самочувствие. Това е моята идея – да играем атакуващо. Най-важно е отборът да играе смело и да търси победата. Да, много е важно за мен и моя отбор да имаме подкрепата на нашия 12-и играч. Трябва да направим всичко възможно, за да оправдаем тази подкрепа. За всеки един мач имаме различни планове. Кой какво е видял, е друг въпрос“, започна Генчев.

Относно утрешния сблъсък, той изрази мнение, че и двата отбора могат да се изненадат. „И двата отбора можем да се изненадаме. ЦСКА направи солидна селекция, привлече много качествени футболисти. Надявам се ние да сме отборът, който ще изненада повече ЦСКА“, сподели наставникът на „сините“, като разкри, че тандемът Алекс Колев и Мустафа Сангаре ще стартира от първата минута и утре:

„Кой ще започне титуляр или резерва, ние решаваме след тренировки и мачове. Ако оставим сега Сангаре резерва, не е гарантирано, че ще водим в резултата. Плюс това, Сангаре беше въвлечен в повечето положения в последните срещи. И той, и Алекс Колев ще са титуляри утре“.

„Чак да ме притеснява не, но факт е, че привлякоха много качествени футболисти. Някои бяха закъснели с подготовката, но със сигурност са се подобрили. Трябва да подходим сериозно, за да се поздравим с победата. В този мач е много важна и психологическата настройка. За нас е много важно да играем това, което можем и тренираме. За някои този мач ще е първи. Мисля, че сме подготвени, получаваме съвети и от нашия психолог“, каза още Генчев.

По отношение на националите, завърнали се след ангажиментите си в международната пауза, той отвърна: „Той (б.ред – Кристиан Макун) последният мач трябваше да почне титуляр, но е усетил проблем в адукторите. Днес ще направи тренировка и ще видим дали ще можем да го ползваме. Бачев се върна с проблем, другите национали са добре. Кристиан Димитров от сряда тренира наравно с отбора. Алекс Колев бях го пуснал почивка три дни, тъй като на него му дойдоха повече мачове – казах му, че това, което направи срещу Люксембург, беше за чист червен картон. Съдията го пожали, беше изнервен. Сега е в добро настроение и очаква мача с нетърпение“, завърши треньорът на Левски.