Ботев Пловдив проявява интерес към национала Серкан Юсеин. Халфът е част от селекционния списък на треньора на жълто-черните Душан Керкез, пише bgderby.com.

Причината е, че в края на летния трансферен прозорец клубът продаде на ЦСКА Джеймс Ето‘о. А преди паузата в шампионата друг основен играч от средата на терена – Антонио Перера, получи контузия. А възстановяването на испанеца ще продължи дълго. Точно и затова от Ботев са се насочили към привличането на Серкан Юсеин, който преди дни започна като титуляр за България при позорното 0:5 от Северна Ирландия в Белфаст.

28-годишният полузащитник вече има един престой при жълто-черните – от сезон 2012/13 до 2018/19. След това носи последователно екипите на Лудогорец, Царско село и ЦСКА 1948, преди през 2023/24 да премине в Крумовград. През този сезон Серкан има 11 мача с три гола за тима си.

Юсеин има договор с Крумовград до края на кампанията. И това го прави още по-апетитна хапка. Той е искан и от Левски. През лятото Станислав Генчев искаше да го привлече на „Герена“ след друг играч от вече бившия си тим – тарана Алекс Колев. Сините обаче нямаха пари да откупят Юсеин. През зимата обаче отново ще се пробват.

Интересното е, че по време на паузата в първенството Ботев Пд трябваше да играе контрола срещу Крумовград. Проверката обаче пропадна, защото жълто-черните имаха много проблеми с контузени, както и повикани в националните гарнитури играчи.

Ботев Пловдив води разговори и за привличането на двама футболисти от ЦСКА през зимата. Това са националът Християн Петров, както и халфът Станислав Шопов, който е част от младежката селекция на трикольорите.

Снимка: Lap.bg