Футболистите на Левски ще се изправят срещу ЦСКА не само за честта на синята фланелка, но и за сериозни премии. Дербито, което ще се проведе след 8 дни на Националния стадион „Васил Левски“, ще даде възможност на играчите да заличат лошия момент преди паузата в първенството, когато загубиха от Ботев Пловдив с 0:1 на „Колежа“, въпреки че канарчетата бяха останалите с десет души на терена.

Ръководството на сините е обявило на футболистите, че ще бъдат добре финансово стимулирани, ако надделеят на червените, пише „Тема спорт“. В момента на „Герена“ получават различни премии за победа и цифрово изражение на резултата. Сериозни премии ще има и за изпълняване на поставените цели – титла и купа.

„Не съм недоволен от мотивацията на футболистите. Мисля, че са достатъчно мотивирани. Така че да продължават в същия дух“, заяви преди дни мажоритарният собственик Наско Сираков.

Треньорският щаб на сините вече се е заел с опознаването на червените, като постоянно обяснява и на чужденците, които за първи път ще участват в този сблъсък, какво означава той за феновете. Играчите са заявили, че са пределно мотивирани да докажат, че грешната стъпка срещу Ботев Пловдив е инцидентна и няма да допуснат да се стигне до криза и напрежение в тима. Двубоят е от голямо значение и за Станислав Генчев, към когото се появиха негативи и заради публикациите му в социалните мрежи.

В последните години в Левски се радваха на добри премии, като една от тях бе при спечелването на Купата на България през 2022-ра. Тогава сините надделяха с 1:0 във финала срещу ЦСКА, след което един от спонсорите на тима предостави петцифрена отборна премия, като по-късно такава бе отпусната и за отстраняването на гръцкия гранд ПАОК в евротурнирите. Финансови стимули имаше и от генералния спонсор на клуба.

Снимка: Lap.bg

Алекс Колев, Мустафа Сангаре... Как бихте постъпили, ако сте треньор на Левски?

Трябва ли Алекс Колев и Мустафа Сангаре да играят заедно? Да, по този начин Левски е много по-опасен в атака!
Алекс Колев да е титуляр, Мустафа Сангаре - резерва Най-добре е Алекс Колев да е титуляр, а Мустафа Сангаре да влиза след почивката, когато противниковите защити вече са изморени. В началото на сезона се видя, че този подход работи отлично.
Мустафа Сангаре титуляр, Алекс Колев - резерва С този ход Станислав Генчев ще изненада ЦСКА. От началото на сезона Алекс Колев е твърд титуляр и защитата на "червените" със сигурност се готви да се справи с него от 1-ата минута.
Общо 330 гласа

Трябва ли Вандерсон Цунами да играе опорен халф и срещу ЦСКА?

Не, не се отразява добре на Левски В мачовете, в които Вандерсон Цунами игра като опорен халф, Левски не се представи добре. Отделно имаше проблеми и в защита.
Кристиан Макун е решението за този проблем! Кристиан Макун може да заем мястото на Карлос Охене или да застане до него, а Вандерсон Цунами да се върне в защита. Националът на Венецуела има опит на тази позиция и това определено ще е неочакван ход за ЦСКА!
Най-добре Цунами да играе отляво Стига експерименти. Вандерсон Цунами е най-силен като ляв защитник и нека се върне на титулярната си позиция.в халфовата линия да действа Карлос Охене, а Майкон да седне на пейката!
Общо 191 гласа

Въртележката на халфовете: Кои трябва да играят?

Коя е най-добрата двойка атакуващи халфове за Левски? Джавад Ел Джемили - Марин Петков
Коя е най-добрата двойка атакуващи халфове за Левски? Джавад Ел Джемили - Асими Фадига
Коя е най-добрата двойка атакуващи халфове за Левски? Джавад Ел Джемили - Евертон Бала
Коя е най-добрата двойка атакуващи халфове за Левски? Марин Петков - Асими Фадига
Коя е най-добрата двойка атакуващи халфове за Левски? Марин Петков - Евертон Бала
Коя е най-добрата двойка атакуващи халфове за Левски? Евертон Бала - Асими Фадига
Общо 213 гласа