Левски влезе в паузата в шампионата в кисело настроение. Причината е, че тя дойде след болезнено поражение с 0:1 от Ботев Пд на „Колежа“.

Сините играха около половин час с човек повече, но не само, че не намериха път към мрежата на жълто-черните, а и допуснаха попадение в самия край и нямаха много време за реакция. Така съставът на Станислав Генчев вече изостава с 3 точки от лидера Лудогорец, който на всичкото отгоре има мач по-малко.

Загубата дойде на 5 октомври и затвърди негативната тенденция тимът да пропада в 10-ия месец на годината. А това после да обуславя кампанията, в която по правило се остава с празни ръце. През миналия сезон началото за сините също бе оптимистично, но всичко свърши след поражения от Лудогорец и Берое и равенство с ЦСКА.

През 2022/23 тимът имаше шанс да окупира върха, но през октомври направи три ремита… Година по-рано пораженията отново бяха 2, а през 2020/21 Левски така и не би през октомври – 2 загуби и равенство, пише „Мач Телеграф“. Същото бе и през 2014/15, когато обаче ремитата бяха 2, а поражението – 1. Дори през последната шампионска кампания 2008/09 тимът не мина без катаклизми през октомври и имаше 2 ремита.

За последно през 2007/08 отборът бе безапелационен в този месец от годината – 4 победи, но тогава финишира втори.

Снимка: Lap.bg