Ботев Пловдив тресна с 1:0 Левски в сблъсък от 11-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в мача заби Вини Трибуле в 88-ата минута.

Пловдивчани бяха в числено намален състав след директен червен картон на Йонас Там в 63-ата минута за нарушение срещу Мустафа Сангаре. 

С победата Ботев изпревари Черно море и се изкачи до третото място в класирането с актив от 22 точки. „Жълто-черните“ са с 3 по-малко от Левски и Лудогорец, които имат по 25 точки на върха в подреждането. 


"Канарчетата" бяха по-активни в първите минути от двубоя на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Вини Трибуле се разписа с глава в 8-ата минута, но голът му бе отменен след намесата на ВАР заради засада на Нвачукву.

До почивката "сините" можеха да се разпишат, ако не бяха намесите на Ханс Кристиан Бернат. Стражът на пловдивчани отрази изстрели на Майкон и Мустафа Сангаре.

Четири минути след подновяването на играта през втората част Ивелин Попов намери Вини Трибуле на границата на наказателното поле и французинът пробва опасен изстрел, преминал над напречната греда. 

В 53-ата минута пробив на Майкон отляво завърши с успоредно подаване и разбъркване пред Бернат, при което обаче никой не успя да нанесе точен удар. Последва слаб шут на Алдаир, който нямаше как да затрудни вратаря на Ботев. 

Десет минути по-късно домакините останаха с човек по-малко на терена. Йонас Там подцени една ситуация на левия фланг и се забави да отиграе топката, а Мустафа Сангаре успя да изпревари естонския бранител на границата на наказателното поле и бе препънат. Главният съдия Никола Попов първоначално остави играта да продължи, но след това бе извикан да разгледа ситуацията на ВАР-монитора и показа директен червен картон на защитника на „канарчетата“.  

В 76-ата минута играчите на Станислав Генчев разгърнаха бърза контраатака, завършила обаче с неточно изпълнение на влезлия като резерва Патрик-Габриел Галчев. 

Седем минути след това Галчев центрира прецизно отляво към Кристиан Димитров, който засече с глава, но ударът на бившия футболист на Ботев попадна право в ръцете на Ханс Кристиан Бернат. 

В 87-ата минута „канарчетата“ откриха резултата. Защитата на Левски не се справи с центриране на Ивелин Попов и след неразбирателство на дъгата на наказателното поле топката падна на крака на Вини Трибуле, който стреля неспасяемо в долния ляв ъгъл на Матей Маркович, за да донесе успеха на "жълто-черните" с дебютното си попадение с екипа на Ботев.

Ботев Пловдив – Левски 1:0

Голмайстор: Вини Трибуле 87 

Ботев Пловдив: Ханс Кристиан Бернат, Николай Минков, Йонас Там, Антоан Конте, Константинос Балоянис, Антонио Перера (58-Янис Карабельов), Ален Корошец, Ивелин Попов, Ехидже Укаки (23-Никола Илиев, 67-Алекса Мараш), Кристиан Нвачукву (67-Атанас Чернев), Вини Трибуле 

Левски: Матей Маркович, Майкон (74-Патрик-Габриел Галчев), Кристиан Макун, Кристиан Димитров, Келиан Ван Дер Каап, Вендерсон Цунами, Карлос Охене (67-Джавад Ел Джемили), Евертон Бала (74-Марин Петков), Алдаир, Мустафа Сангаре, Александър Колев