"Мога да кажа, че два отбора отпаднаха, но да не им казвам имената, да не се обидят и те, защото видяхте каква престрелка се получи без причина по медиите. Аз имам своето мнение. Предполагам, че и 99 процента от хората в България знаят кои ще са претендентите за титлата, не е нужно аз да го казвам". Това заяви треньорът на Левски Станислав Генчев пред клубната телевизия на "сините".

Миналата седмица Генчев предизвика вълнения във футболните среди, след като обяви, че ЦСКА вече няма шанс да се бори за титлата през този сезон след слабия си старт на кампанията. Последва отговор от наставника на "червените" Александър Томаш, който каза, че ЦСКА е рекордьор по титли, а не по втори места, визирайки "сините". Генчев на свой ред отвърна в социалните мрежи, като така страстите се нажежиха преди дербито между двата тима, което ще се играе на 19 октомври на Националния стадион.

Към момента Левски и Лудогорец делят първото място в класирането с 25 точки, но "орлите" са изиграли мач по-малко. Далеч назад са Ботев Пловдив и Черно море, които имат по 19 точки, докато ЦСКА заема 11-та позиция с актив от 10 точки.