Централният защитник на Левски Кристиан Макун получи повиквателна за националния тим на Венецуела в предстоящите световни квалификации срещу Аржентина и Парагвай.

24-годишният бранител отново попадна в списъка на селекционера Фернандо Батиста. Винотинто приема гаучосите на 11 октомври, като в тима личат имената на суперзвездите Лионел Меси, Лаутаро Мартинес, Пауло Дибала и други. Пет дни по-късно Венецуела гостува в Асунсион на Парагвай.

Макун бе повикан и за мачовете през септември, като взе участие единствено при поражението от Боливия с 0:4, когато се появи на терена в 57-ата минута. При нулевото равенство с Уругвай той остана неизползвана резерва.

Повиквателната тогава не му изигра добра услуга, тъй като Станислав Генчев посочи, че бранителят се е върнал на изходна позиция в подготовката си.

Все пак в последните два мача Макун стартира като титуляр срещу Славия (1:0) и Арда, донасяйки успеха с 2:1 над кърджалийци с красив ножичен удар. Много е вероятно обаче той да остане на скамейката за предстоящото гостуване на Ботев Пловдив.