В интервюто си пред „Канал 3“ Тодор Батков коментира и темата с вечния съперник ЦСКА, за отнемането на лиценза и фалита на червените.

„Това с ЦСКА е позор. Все едно аз да си купя гащи на Лео Меси и да кажа, че от днес аз съм Меси. Да си сменя името даже. Има такъв ред по закона. Ето, аз имам гащи на Меси и Тодор Батков става Лео Меси. Същото стана с Литекс и ЦСКА. Естествено, че УЕФА не го призна. Публично крякаха, че са ЦСКА, а в същия момент пред УЕФА тяхната позиция беше: „Ние нямаме нищо общо с ЦСКА, ние сме си Литекс“. Нали така беше? Нямаше да си го простя, ако същото беше станало с Левски. Ей, Богу!

Що се отнася до отнемането на лиценза през 2008 г., правилата бяха категорични. Обадих се в „Дарик радио“ и вдигнах голям скандал, когато се разбра, че ЦСКА се гласи отново да мине между капките. С много компромиси и много финтове. Не искам да казвам дали бяха готови от НАП да им дадат чиста бележка, но имаше такива твърдения. Тогава аз избухнах. Александър Томов дори беше отишъл на „Дондуков“, където няколко часа са го държали и са се чудили какво да правят. Обаче всичко в държавата вече бучеше. После са го извикали и са му дали документ, че дължи пари.

От морал аз бях казал категорично, че не искам да се възползвам от правото да играем в Шампионската лига вместо ЦСКА, защото в крайна сметка те ни бяха победили заслужено с 16 точки. Но ми се обади лично вицепрезидентът на УЕФА и ме заплаши, че ще ни накажат сурово, ако откажем да играем в Шампионската лига“.