Седем корнера за 19 минути в края на първото полувреме бяха достатъчни на Левски да пречупи по своя фирмен начин Славия и да вкара единственото и победно попадение. В добавка обяснението, че в сегашния състав на Левски има цели пет топиграчи с глава, докато на вратата на Славия е твърде неувереният Светослав Вуцов.

Тези фактори решиха мача в „Овча купел“, но Златомир Загорчич има всички основания да се гордее с играта на своите подопечни. Те надминаха себе си като Мондо Дуплантис в сравнение с жалката продукция, която изнесоха преди седмица срещу слабака Септември. Срещу Левски те бяха равностойни при 49 на 51 процента. Но сегашният Левски има уникална успеваемост при центрирани топки и трябва да си стопроцентов отзад, за да го спреш.

Левски победи и се залепи отново за Лудогорец, което ще подхрани след няколко дни пресконференцията на Станислав Генчев с нови шампионски обещания. Но ако някой се опита да вкара поне мъничко обективност по отношение на играта на сините, то няма как с просто око да не се забележат половин дузина слабости. И най-вече индивидуални дефицити, които няма как да се скриват дълго време.

Рано или късно големите липси в майсторството на всичките играчи на Левски ще блеснат, но това ще стане по-бавно в слабо първенство като българското, където противниците им са далеч дори от тяхното равнище.

Анализът на ЖАКЛИН МИХАЙЛОВ може да бъде прочетен в пълния си обем в днешния брой на "Тема спорт"

* заглавието е на Gol.bg