„Състоянието на Охене се подобрява, но няма как да играе със „Славия“. Митков и Лима също са по-добре, но ще останат извън групата. Други сериозни проблеми нямаме. Миналата седмица Джевад не попадна в групата. Той не бе готов за мача и имах предвид цялостното му отношение към тренировъчния процес. През тази седмица тренира много добре и се надявам да го задържи, за да попадне в групата и да ни помогне в този двубой“.. Това заяви треньорът на Левски Станислав Генчев преди двубоя със Славия от деветия кръг на Първа лига.

Треньорът на „Левски“ Станислав Генчев изрази увереност, че тимът му ще победи „Славия“ в най-старото столично дерби. „Аз съм казал на футболистите от първия ден, че целта е да станем шампиони и да вземем Купата. Всички имаме една и съща цел, говорим за това нещо как да бъде постигната тя. За „Славия“ искам да кажа, че чисто статистически те са един от най-добрите отбори. На първо място са по брой създадени положения, на второ място са по това колко бързо си връщат топката, по брой очаквани голове. Просто допускат грешки. Но отборната им игра е на добро ниво. Не трябва да има никакво отпускане, никакво подценяване, за да излезем победители от този мач. На мен ми се иска през всичките 90 минути да играем на ниво, а не да има по-добро първо и по-слабо второ. Лично аз се надявам да подходим сериозно, за да можем да излезем победители. Изхода на мача зависи изцяло от нас и нашето представяне“ продължи треньорът.

„Със сигурност има доста неща, които трябва да се подобрят. Постоянството е едно от най-важните неща. Футболистите трябва да тренират и да се отнасят сериозно. Постоянството ще ни даде предимство пред нашата конкуренция. Футболистите трябва да знаят какво да правят срещу различни системи на игра. Те са напълно запознати какво трябва да правят, синхронът им се подобри, но има още какво да се желае. Аз винаги съм гледал класирането, защото всеки се бори за по-предно място. Ние правим всичко по силите си да сме на първо място. Много съм доволен от неговото представяне. Боби Рупанов е важен играч и се следи, не само той, но и всички преотстъпени. Надяваме се ако не на зима, то следващото лято да се върнат и да са на разположение. Със сигурност тренировките бяха от голяма полза на Макун, той беше с нарушен тренировъчен ритъм. Пълна седмица тренировки с допълнителна работа и е по-добре. Готов е да започне титуляр, но не и да изкара 90 минути. За „Лудогорец“ е излишно да говорим. Те са спечелили 4 мача с по 1:0 с моментни избухвания. „Ботев“ (Пд) и „ЦСКА 1948“ ми правят добро впечатление. „Черно море“ със сигурност също ще се борят с нас. Не е вярно, че следим футболист на „Хебър“, не сме коментирали такъв футболист да пристига в отбора. Наблюдавали сме го, но не сме коментирали негов трансфер“, завърши Генчев.