Бившият кмет на София и служебен премиер Стефан Софиянски е един от най-отявлените левскари в политиката. Той коментира новината, че собственикът на генералния спонсор на клуба влиза в Надзорния съвет. Политикът говори и дали е възможно Васил Божков да е променил решението си и да си поиска акциите на клуба.

„Генералният спонсор помага от доста на време и е нормално да има пряко участие в ръководството. Логично и правилно бе Мило Борисов да влезе в Надзорния съвет. По този начин той поема повече отговорност. Мисля, че по посока изчистването на дълговете се работи доста системно и е факт, че клубът вече не е в тази критична ситуация, в която бе попаднал по едно време, когато напусна Васил Божков. Всъщност той започна да урежда отношенията, канализира ги, но след това получилите се сътресения и намесата на някои фактори доведоха до тази криза в Левски. Слава Богу, тя е преодоляна в момента. Това се вижда с просто око, а се забелязва и в играта на отбора. Това, което знам и съм чувал от него за момента, е, че Васил Божков няма намерение да си иска акциите. Има други ангажименти“, заяви Софиянски пред „Тема Спорт“.

Той взе отношение и по темата за евентуалния строеж на нов стадион. Мажоритарният собственик Наско Сираков заяви след Общото събрание, че се чака Областната управа да прехвърли собствеността на „Герена“ към Общината, след което всичко може да се случи много бързо. „Това много зависи и от личностите, които са на ръководни постове в държавата. Аз, когато бях ангажиран, помагах на Левски, ЦСКА, Славия, Локомотив София и Септември. Направих абсолютно всичко, което можеше в рамките на закона. Надявам се и сега да има такива ангажирани хора със спорта в столицата. Това са знакови клубове и трябва да вървят нагоре. Много е важно, който взима решенията, да е спортен човек и да познава проблемите. Дано Левски се сдобие с нов стадион“, добави още той.

Политикът коментира и спортно-техническото представяне на сините под ръководството на Станислав Генчев. „Харесва ми, че треньорът залага на схема с двама нападатели. Отдавна не съм гледал в българския футбол мощни тарани в лицето на Алекс Колев и Мустафа Сангаре, които да взаимодействат така добре. Така е построена тактиката на Генчев, че води до приятен и радващ окото футбол, а и неслучайно резултатите го показват и Левски е в челото на класирането“, каза бившият кмет на София.