От ЦСКА 1948 не пропуснаха да се похвалят със серията си от пет поредни мача в Първа лига, в които не познават загуба от Левски. „Червените“ от Бистрица и тези от „Борисовата градина“ в момента са най-големите кошмари за Левски в елита. Тези отбори просто забравиха какво е да отстъпиш в двубоите с тима от „Герена“.

Интересното обаче, е че ЦСКА 1948 си осигури присъствие в още една елитна класация с последната си победа над „сините“. А тя бе именно на стадион „Витоша“ – 1:0 с гол на Педриньо. Така „червените“ се наредиха още веднъж до ЦСКА. Двата тима, заедно с Лудогорец и Завод 12, са кошмарната четворка за Левски. И четирите отбора са с положителен баланс срещу „сините“. Конкретно ЦСКА 1948 е с 3 успеха срещу 2 загуби, 4 пъти тези дербита не излъчиха победител. Това означава, че Левски много лесно може да се справи с този проблем, стига днес Станислав Генчев и компания да слязат от Витоша с 3 точки.

Интересното е, че „сините“ са с по-добра голова разлика от „червените“. Те са напред с 2 попадения – 8:6. Не може да не отбележим, че в първите четири дербита ЦСКА 1948 не успя да стигне и до гол – 0:3, 0:0, 0:0 и 0:2! Тимът от Бистрица след това заключи 3 пъти вратата си за Левски, но в един от тях също не успя да вкара – 0:0.

В момента обаче на „Герена“ няма играч, който да е опъвал мрежата на „червените“. За сметка на това четирима взеха участие при последната засега победа над ЦСКА 1948. Патрик-Габриел Галчев, Цунами и Марин Петков бяха титуляри на 26 февруари 2022 година в Бистрица, а Келиан ван дер Каап влезе като резерва в 85-аат минута. Алекс Колев пък тогава бе от другата страна, а Реян Даскалов е единственият оцелял в „червените“ редици от чистките, които се провеждат редовно там.

И ако Левски може да поправи щетите срещу ЦСКА 1948, то това трудно ще стане скоро време срещу Лудогорец. Мисията е невъзможна със Завод 12. По простата причина, че този отбор не съществува на картата от 1957 година насам.

Материал на "Мач Телеграф“