Фабио Лима създава сериозен казус в Левски, пише „Мач Телеграф“. Причината за това е, че „сините“ на практика почти не могат да ползват услугите му. Както е известно, крилото получи контузия в контролата с Ботев Враца и не успя да довърши срещата. В понеделник стана ясно, че има травма в задната част на лявото бедро и Станислав Генчев отново няма да може да разчита на него. А според запознати той вижда в Лима футболист, който може бъде изненадата в атаката на тима.

Лошото е, че на „Герена“ не могат да разгадаят какви са причините за тежките му травми. Бразилецът е минал през най-различни изследвания, но резултатите от тях са категорични – няма предпоставки за контузии. Нещо повече – Лима е сред играчите с най-добри физически показатели. Така „сините“ имат чувството, че се удрят в стена. Защото Лима е футболист, на когото се разчиташе да прави разликата, както бе с Уелтън.

От началото на този сезон Фабио обаче има едва 13 минути на терена, които бяха разделени в два мача. Той влезе като резерва при 6:1 над Локомотив Сф, а след това и при 0:0 срещу Спартак във Варна. В предишните му клубове той също е имал такива периоди. В ABC, откъдето дойде на „Герена“ има два периода, в които пропуска по 5 мача.

Лима има договор със „сините“ до лятото на 2026 година, а освен това е в графата на футболистите с най-големи заплати. И на „Герена“ трябва да разплетат този казус, за да може Фабио да блесне така, както искат треньори и фенове. А не на последно място и самият той.

Снимка: БГНЕС