Футболистът на Левски Илиян Стефанов се възстановя след операция на скъсани коленни връзки, като вече е близо до завръщане в игра. Той даде интервю за клубната телевизия на "сините".

"Да тренираш с отбора е невероятно, защото за всеки спортист и по-специално футболист това е неизменна част от съществуването всеки ден. Тренираш и пак тренираш, ако всичко е наред", разказа ежедневието си той.

"Чувствам се много добре от първия момент, в който стана контузията. Усетих много подкрепа - и от съотборниците, и от ръководството и в момента от треньора. Много ме подкрепят, окуражават ме. Казват ми какво мога да правя и с какво да внимавам. Най-трудно ми беше в момента на получаване на новината. Беше шокиращо, защото ние сме спортисти и се занимаваме с това горе-долу по цял ден. Новината бе шокираща за мен", призна нападателят.

"Не обичам рутинността, но такава контузия за футболиста си е направо хибернация. Толкова си извън процесите и извън системата, че стоейки отвън и гледайки, е много трудно за теб. Но аз съм много борбен. Казах си от първия момент, че ще се справя с това нещо, дори ако трябва всеки ден да правя едно и също нещо по няколко пъти. Имах безрезервната подкрепа на нашия доктор Митко Георгиев, както и на господин Сираков и господин Боримиров, които от първия момент на контузията ми се обадиха и ми казаха в прав текст, че каквото искам ще направят за мен", разказа той.   

"На всеки, който е дошъл тук, трябва да му се помогне, както и на мен са ми помагали хора. Всеки един в отбора е длъжен да подаде ръка на новите", каза той да новите играчи в тима. 

"Очаквам срещу ЦСКА 1948 каквото очаква всеки левскар - три точки. Според мен играем много добре, намираме се в превъзходна форма, Отборът на ЦСКА е добър, с добри изпълнители, но ще се справим спрямо тактиката, която иска треньорът. За нас е важно да излезем като победител", надява се футболистът, който донесе последния трофей на Левски с гола си във финала срещу ЦСКА-София за Купата на България. 

"Винаги се старая да помагам на всички футболисти - по-малки, по-големи, с каквото мога. Треньорът е прав, че колективът е страхотен, откакто дойде той. Всички се разбираме и мисля, че критерият за това е на терена, може да се види по резултатите. Помагаме си вътре, извън съблекалнята също си говорим, смеем се. Много благодаря за подкрепата. От първия миг на контузията получих адски много съобщения като подкрепа в социалните медии и на телефона си. Постарах се да отговоря на абсолютно всички. Много съм горд от вашата подкрепа и сърдечно ви благодаря. Няма да го забравя", завърши с благодарност към феновете Илиян Стефанов.