Станислав Генчев заяви, че паузата за националните отбори е била добре дошла за Левски, но сега предстои да видим дали е успял да изчисти слабостите, които е видял в последните два мача. И то на негостоприемен стадион – този в Бистрица. Трябва да отбележим, че той вече веднъж си е патил от ЦСКА 1948 в подобна ситуация. При това като треньор на Лудогорец.

Единствената му издънка с „орлите“ след подобна пауза е срещу „червените“. Той имаше 5 поредни победи с разградчани, преди да се спъне в тима от полите на Витоша. Тогава шампионите направиха кошмарен мач срещу ЦСКА 1948. Те рано-рано останаха с човек по-малко, след като Оливие Вердон получи директен червен картон след намесата на ВАР в 8-ата минута. След това Ивайло Чочев с глава в 48-ата и Георги Русев в 81-ата се разписаха по веднъж за победата на „червените“. Интересно е, че и двамата в момента са футболисти на Лудогорец.

Като цяло Генчев има положителен баланс в мачовете след подновяването на първенството, пише „Мач Телеграф“. И това е благодарение на Лудогорец. Преди това стартира кошмарно в тези срещи като треньор на Етър – реми и 2 загуби. В „Надежда“ бе 50 на 50, а с Крумовград също излезе на плюс – равен и победа. Начело на Ботев Пд той не успя да стигне до такъв двубой, след като бе уволнен преди това.

Прави впечатление също, че най-голямата му „черна“ котка в тези мачове, в които има 4 загуби, е Левски. Два пъти той губи с по 0:1 от „сините“. Първо като треньор на Етър през 2017 година, а след това и с Локомотив Сф. Локо Пд пък е любимата му жертва. Спецът има две победи над тях. Най-престижната му обаче обаче е в „Надежда“, където с „железничарите“ успя да излъже Лудогорец.

Като цяло той има доста печален баланс срещу ЦСКА 1948 – 1 победа, 1 равен и 5 загуби. Два от тези мачове са за Купата на България, където Локо Сф отпадна на полуфинал от „червените“ през 2023 година. Той обаче успя да прекъсне черната си серия с Крумовград – 3:0.

Снимка: Lap.bg