Фабио Лима ще пропусне поне 2 от столичните дербита, които предстоят пред „сините“. Той ще трябва да почива 2 седмици, ако се потвърди диагнозата, че има разтежение, пише „Мач Телеграф“.

На това се надяват и треньорите на тима, след като той напусна принудително контролата с Ботев Враца и не успя да завърши. Лошото е, че на „Герена“ имат съмнение и за частично разкъсване, което вече ще означава, че Лима ще виси и за дербито с ЦСКА на 19 октомври. Точната диагноза на Лима ще стане ясна днес, когато ще мине допълнителни прегледи.

Иначе на този етап Станислав Генчев свиква с мисълта, че ще трябва отново да прави състава си без него за гостуванията на ЦСКА 1948 и Славия. А иначе поне в един от тях Фабио щеше да бъде изненада в стартовите 11.

Тази ситуация трябва да амбицира Ел Джемили, Фадига и Марин Петков. Именно те ще бъдат вариантите, които ще се борят с Евертон Бала за тази позиция.

Както е известно, при 0:0 със Спартак Варна, Ел Джемили и Марин бяха оставени на резервната скамейка, след като направиха слаб мач при победата с 1:0 над Хебър преди това. Това бе ясен знак към тях от страна на Станислав Генчев, че трябва да се напънат малко в следващите мачове.

Снимка: Lap.bg