В Левски вече са пристигнали оферти за три от новите попълнения. Това разкри треньорът на "сините" Станислав Генчев в обширно интервю пред "Тема спорт".

Той не назова имена, но се предполага, че единият е Мустафа Сангаре, който прави фурор с фланелката на 26-кратния шампион на България. По информация на Transfermarkt за него са били платени 175 хиляди евро. Gol.bg припомня, че през лятото на "Герена" бяха взети още Алдаир (300 хил. евро), Майкон (250 хил. евро), Клемент Икена (200 хил. евро), Александър Колев (100 хил. евро), както и Матей Маркович и Кристиан Макун, които пристигнаха като свободни агенти. Така простите сметки показват, че в Левски са получили оферти между 1 и 3 млн. евро.

"Всеки един от тези футболисти не е играл на високо ниво по една или друга причина. Първо, когато се прави селекция, трябва да сме наясно с какви средства разполага нашият отбор. На мен ми е много приятно да наблюдавам футболисти от първа или втора дивизия на Бразилия, но в момента цените им са непосилни за България или са по силите само на един отбор. Трябва да търсим бисери на други места, както беше и в случая със Сангаре".

"Мустафа идва от трета дивизия на Португалия, но това не означава, че е слаб футболист или, че не може да донесе присъствието на терена, което ние искаме. С всеки един футболист, когато треньорът вижда нужните качества за позицията, на която ще го използва, може да се получи търсеният ефект и той да допринесе за развитието на отбора. Съобразявали сме се естествено с финансите, с които разполагаме и с оглед парите, които сме похарчили и качествата на играчите, които сме привлекли, мога да кажа, че селекцията ни е повече от добра. В потвърждение на думите ми за трима от играчите вече има оферти, които са 10 пъти по-високи от цената, която е платена за тях", заяви Генчев.

Снимка: Lap.bg