Треньорът на Левски Станислав Генчев говори за трансфера на Пламен Андреев във Фейенорд и дали ще реагират с привличането на нов вратар.

„Много се радвам, че Пламен ще получи база, за да доразвие своите качества. Има изключително голям потенциал и може да играе на най-високо ниво в световния футбол. Малко ни обърка плановете, защото не очаквахме офертата да дойде толкова бързо. Знаехме, че треньорът на вратарите на Фейенорд няколко мача идва да го наблюдава, дори беше на наши занимания, за да види как се готви. Хванаха ни малко неподготвени, но нямаме моралното право да го задържим при такава възможност“, заяви Генчев пред БНТ.

Той отговори дали селекцията в тима е приключила и може ли на „Герена“ да пристигнат вратар и офанзивен халф, каквито играчи са искани.

„Да кажем, че сега можем евентуално нов вратар да привлечем, защото така или иначе трансферният прозорец затвори. Няма играч, който да сме набелязали и да сме сигурни, че на 100% ще е по-добър от тези, с които разполагаме. Вече казах, че не искам да взимам футболисти просто за количество, а да съм сигурен за какво ги привличам“, добави още той.

През лятото на „Герена“ привлякоха седем нови футболисти. Това бяха вратарят Матей Маркович, защитниците Майкон, Алдаир, Кристиан Макун, халфът Клемент Икенна и нападателите Алекс Колев и Мустафа Сангаре. Генчев на няколко пъти заяви, че той носи цялата отговорност за взетите играчи, като единствено бразилският ляв бек бе взет преди назначението на треньора. За момента селекцията на сините получава похвали и дори се смята, че някои от играчите могат да бъдат продадени за добри суми в бъдеще. Под негово ръководство се забеляза и сериозно израстване от страна на Евертон Бала и Хасими Фадига.

Снимка: БГНЕС