Треньорът на Левски Станислав Генчев обмисля да направи две промени по състава си за днешното гостуване на Спартак Варна. Двубоят на „Коритото“ ще стартира в 19:00 часа.

Наставникът на сините е принуден да направи едната, тъй като Пламен Андреев потегли към Фейенорд и така под рамката ще се завърне Матей Маркович. 28-годишният хърватин стартира като титуляр в първия мач от сезона – победата с 6:1 над Локо София, но след това получи контузия във врата по време на тренировка и Андреев го измести от единайсеторката. Както „Тема Спорт“ написа, алтернатива на Маркович ще бъде 16-годишният Огнян Владимиров. Младокът бе в групата на тима и за домакинството на Ботев Враца (4:0) заради отсъствието на хърватина.

Другата промяна, към която ще прибегне Станислав Генчев, е в нападението. Треньорът ще върне сред титулярите Евертон Бала на мястото на Мустафа Сангаре. Французинът стартира от първата минути в последните два мача – загубата от Лудогорец с 0:1 и победата над Хебър с 1:0, но показа, че за момента може да бъде много полезен като влиза от пейката. Бразилецът пък се намира в добра форма и ще си партнира отново с Алекс Колев. Станислав Генчев няма да може да разчита на Асен Митков, който пак е с контузия. Очаква се в групата да се завърне Фабио Лима.

Тренировки с тима пък ще поднови Иван Андонов, който е измъчван от травма в китката от подготовката, но вече е напълно възстановен.

Снимка: Lap.bg