Вратарят Пламен Андреев отпътува за Ротердам, където днес ще премине медицински прегледи и след това ще подпише договор с Фейенорд. Контрактът на стража с нидерландския гранд ще бъде за срок от пет години, а не за три, както се смяташе. Преди това младежкият национал договори личните си условия, а двата клуба са разбраха за трансфера.

Предложението на клуба от Ротердам е за 1.2 милиона евро, пише „Тема Спорт“. Сумата ще бъде платена на два транша. 600 000 от европейската валута ще бъдат преведени веднага, а останалите на „Герена“ ще получат през юни следващата година. Наред с това сините ще си запазят и процент от бъдеща продажба на младежкия национал.

Очакваше се Андреев да пътува за Ротердам в сряда, но спънките, които се създадоха в последните часове, забавиха трансфера. Това се случи, след като продажбата на основния им страж Джъстин Байлоу в английския Саутхемптън пропадна и той се завърна в Ротердам. Но нидерландският гранд възлага големи надежди за българския вратар и държеше на всяка цена да го има в редиците си, което ще бъде сериозна крачка в развитието на 19-годишния страж.

Снимка: Lap.bg