С два мача в събота, 31 август, продължава седмия кръг на Първа лига. От 19:00 Спартак Варна посреща Левски, а от 21:15 часа Крумовград е домакин на Септември.

Седмицата за Спартак Варна и Левски бе много динамична. „Соколите“ бяха напуснати от Александър Томаш, а „сините“ разбраха, че няма скоро да играят с ЦСКА.

Контузията на Фабио Лима пък все още не е отшумяла, макар неговото завръщане да се очакваше още срещу Хебър (1:0). Наказани футболисти няма. Дилемата пред Станислав Генчев е дали да започне с Мустафа Сангаре от първата минута. Засега новото попълнение се включва много силно при поява от пейката, а вече го видяхме в игра и от първата минута с екипа на Левски. Феновете на столичния гранд както и клубното ръководство пък се вбесиха от едно действие на съперника – Спартак увеличи цените на билетите за гостуващия сектор на 30 лева специално за този мач.

Левски се намира в страхотна форма, постигайки пет победи и само една загуба с обща голова разлика 16:2. Така заема първо място с 15 точки, но има два мача повече от Лудогорец.

Варненци ще бъдат водени от временния треньор Иван Цветанов. Иначе позитивна новина е първата повиквателна на Ахмед Ахмедов в националния отбор. Мечо вкара шест гола в първите шест кръга и хвана окото на селекционера Илиан Илиев. Трайно контузен е младият талант Даниел Начев, който е юноша на „сините“ и този мач щеше да бъде по-специален за него. Повод за празник в клуба през седмица имаше заради 106-годишната годишнина от създаването му. Спартак показа отличен футбол след завръщането си в елита и спечели четири двубоя, като веднъж завърши наравно и един път загуби. Така „соколите“ са на трето място с 13 точки, колкото има и вторият Черно море. Все пак отново ще напомним, че Лудогорец е с два мача по-малко.

След шест изиграни кръга Крумовград и Септември имат по пет загуби и са в дъното на класирането. Домакините поне спечелиха веднъж. Двата отбора са допуснали по девет гола, а основните проблеми са в атака. Крумовград отбеляза само един гол, а трите им домакинства завършиха със само един гол. Септември пък отбеляза първите си попадения в шампионата при загуба с 2:3 от Локомотив Пловдив в понеделник.

Пълна програма за седмия кръг в Първа лига:

Петък, 30 август

Славия – Арда 1:1

19:15, Ботев Враца – ЦСКА 1948 0:3

21:30, ЦСКА – Ботев Пд 0:1

Събота, 31 август

19:00, Спартак Варна – Левски

21:15, Крумовград – Септември

Неделя, 1 септември

17:00, Локомотив Пд – Локомотив София

19:15, Хебър – Берое

21:30, Лудогорец – Черно море./БГНЕС