Фенове на Левски бесни: Държавата и БФС за пореден път помогнаха на оранжевия франкенщайн

Фенското сдружение на Левски - Сектор А, излезе с много крайна позиция относно Вечното дерби с ЦСКА. Мач №1 у нас официално беше преместен за октомври, което вбеси привържениците.

Те написаха гневна декларация, в която наричан "червените" - "оранжевия франкенщайн". Добавя се, че клубът не е платил всичко към НАП и е бил вкаран в елита по изкуствен начин.

"Създаде ги комунистическия режим и сега пак се радват на държавна помощ. Левски няма никаква вина за създалата се ситуация, но е ощетен", пишат още от Сектор А.

Според феновете, отлагането дава и голямо предимство на ЦСКА, защото новият треньор Александър Томаш ще има повече време да подсили отбора, както с нови футболисти, така и тактически.

"Спасиха ги от разгром. Жалко решение", написаха още феновете.

Декларацията без редакторска намеса:

"Държавата и БФС за пореден път се впрегнаха с всички сили в помощ на оранжевия франкенщайн от Ловеч. След като им направиха ново първенство, вкараха ги изкуствено и по неспортен път в него, организираха им нагласен търг за базите, а НАП пи една студена вода за 14 милиона, сегашното разместване на кръгове изглежда като съвсем естествено продължение на държавната подкрепа, на която, между другото, се радваха над 40 години в оригиналната си форма по време на комунистическия режим, който ги създаде.

В случая, “Левски” нямаше абсолютно никаква вина за създалата се ситуация, а всяко решение да се отложи този мач беше в наш ущърб. Да не говорим, че е скандално да домакинстваме на стадиона, който от доста време и за още доста време ще се явява домакински на Тирето. При невъзможност за провеждане на мачове на “Васил Левски” най-нормалното нещо беше мачът да се изиграе на нашия домакински стадион. Но не, нали са закъснели със селекцията и вчера им дойде нов треньор - ако сега бяха дошли на “Георги Аспарухов” доста вероятно отиваха на разгром, така че дайте да им дадем още над месец време и две паузи за националните отбори, че да могат да завършат селекция и да се пообиграят. Даже е изненадващо, че няма да изчакаме още няколко трансферни прозореца плюс да се построи новата Кочина и направо там да го изиграем този мач.

Гонзо си плю на името само за няколко дни и го направиха да изглежда смешен, а ние и всички останали отбори трябва за пореден път да се съобразяват с галениците на властта.

Естествено, най-големият печеливш от това решение ще се окаже Лудогорец, които знаят, че този сезон ние сме им основният конкурент и сега ни подреждат така програмата, че да имаме много поредни гостувания, в които евентуално да изгубим точки и да хванем Литекс не по бели гащи и ако може и там да изгубим.

ЖАЛКО РЕШЕНИЕ ОТ ЖАЛЪК ФУТБОЛЕН СЪЮЗ!".