Бъдещето на Пламен Андреев ще се разплете днес, пише „Мач Телеграф“. От Фейенорд са поискали малко време от Левски, след като вчера бяха заети с преговори с други клубове и играчи. Както е известно, ситуацията там се промени, след като Джънстин Байлоу не успя да си осигури трансфер в Саутхемптън, но по принцип търси ново предизвикателство, след като през последния сезон бе резерва. Иначе има статута на легенда. Той е и с най-дебела заплата на „Де Куип“.

Според запознати, Левски и Фейенорд няма какво повече да обсъждат. Двете страни са договорили всичко в началото на седмицата. Остава само да се уточнят дребни детайли. За да може сделката да се осъществи, то нидерландците трябва само да потвърдят офертата, която се твърди, че е точно за 1 млн. евро. Освен това трябва да пратят такава и към Андреев. Невероятно, но факт е, че до този момент те не са го търсили директно. От Ротердам първо са искали да научат как и при какви условия Левски би се разделил с него. Едва ли обаче Андреев ще играе за жълти стотинки, ако се стигне до трансфер.

„Трябва да се примири със статута на трети вратар или ще бъде преотстъпен някъде“, прогнозират в Нидерландия.

Интересното е, че Пламен вече щеше да е в Ротердам, ако не бе месната полиция. Както е известно, тя обяви стачка. Това стана причина кметът на едно от най-големите пристанища в Европа да обяви, че отлага дербито с Аякс. А именно то е било причината Фейенорд да се забърза с привличането на Андреев. Родният страж е бил гласен за резерва в тази битка, защото Байлоу се е смятал за сигурен напускащ. Според запознати, ролята на втори или трети вратар не е проблем за Пламен. Стига Фейенорд да го купи.

Вчера той поднови тренировки с Левски, но за кратко. Преди това пропусна заниманието във вторник. Официалното обяснение бе, че е настинал. След като се поизпоти малко, Андреев разговаря с Наско Сираков, който следи изкъсо тренировките на тима.

Снимка: Lap.bg