Вратарят на Левски Пламен Андреев почти сигурно ще продължи кариерата си в нидерланския колос Фейенорд. В Ротердам 19-годишният страж на сините ще наследи Джъстин Байлоу, който бе продаден на английския Саутхемптън.

Андреев вече е договорил личните си условия с ротердамци, а клубът го е следял от известно време, пише „Тема Спорт“. Сделката трябва да се осъществи през тази седмица или най-късно в понеделник, когато  затваря летният трансферен прозорец. Този в България и Нидерландия е до 2 септември. Договорът на стража с Левски е до 2026 година, след като през юли той го удължи. Фейенорд иска да си осигури дългосрочен заместник на Бейлоу и вижда в младежкия национал сериозна инвестиция за бъдещето. В момента текат преговори между клубовете, като се уточняват трансферната сума и процентите при бъдеща продажба на стража. Очаква се трансферната сума да е около 1,5 милиона евро. Интерес към 19-годишния вратар от чужбина имаше и през пролетта, но до изходяща сделка не се стигна.

От началото на сезона Андреев е титуляр на вратата на Левски. Единственият мач, в който не започна от първата минута, бе този срещу Локомотив София (6:1) на старта на шампионата. След това той се възползва от контузията на Матей Маркович във врата и запази 4 сухи мрежи в петте си двубоя. Единствено допусна попадение при загубата от Лудогорец с 0:1 в Разград. Пламен Андреев показва сериозно израстване след слабия минал сезон и критиките, които отнесе по свой адрес. Той има на сметката си 89 двубоя за Левски във всички турнири.

Снимка: Lap.bg