В първите 4 кръга от сезона Левски постигна няколко невиждани отдавна неща, а и някои незапомнени изобщо от историята. „Сините“ за първи път имаха 6 гола след първия кръг, както и 10 след втория.

Освен невероятната резултатност, прави силно впечатление и още нещо. А именно това, че валят и голове от резервни играчи. Такива имаше във всеки от първите 4 кръга, което никога досега не се бе случвало в историята на клуба, пише „Мач Телеграф“.

В първия мач при разгрома над Локомотив Сф, Мустафа Сангаре оформи крайното 6:1 след като се появи като резерва. Във втория кръг на „Герана“, при успеха с 4:0 над Ботев Bp, на два пъти, след като започна мача на пейката, се разписа Асими Фадига.

В третия и четвъртия кръг отново Мустафа Сангаре влизаше като резерва и бележеше – първо на „Лаута“ той оформи крайното 2:0 за Левски, а след това срещу Крумовград отново покачи на 2:0 след асистенция на друга резерва – Марин Петков. След това пък самият Сангаре асистира към Александър Колев, който оформи крайното 3:0. Така до момента ефективността на смените на Станислав Генчев възлиза на 5 гола и 2 асистенции, които дойдоха от резервни играчи.

Така бе подобрено постижението на клуба от сезон 2000/01. Именно тогава за последно резерви бяха вкарали, но не в първите четири, а в първите три кръга. А във всеки от мачовете имаше един и същ играч, който се разписваше – централният нападател Георги Георгиев. В първия кръг той вкара за успеха с 2:0 над Берое.

Във втория в много драматичен мач „сините“ обърнаха Литекс в Ловеч от 3:1 до 3:4. Две от последните три попадения в този мач отбеляза Петър Михтарски, а между тях вкара и Георгиев за 3:3. В третия кръг пък Левски направи нов обрат, но на „Герена“ срещу Славия. „Сините“ изоставаха с 0:1 на почивката, но направиха прелом до 2:1, отново с попадение на Георгиев. Така се стигна до четвъртия мач, в който Левски направи 1:1 срещу Черноморец в Бургас без гол на резерва.

Сега тимът на Генчев обаче счупи и този рекорд и е номер 1 в историята, имайки голове във всеки от първите 4 кръга.

Снимка: БГНЕС