„Срещу Лудогорец ще си сверим часовниците“, каза старши треньорът на Левски Станислав Генчев след победата с 3:0 над Крумовград, съсредоточавайки погледа си върху предстоящото дерби в Разград. Мачът хваща двата клуба в коренно различна ситуация. Левски лети из родните терени, записвайки 4 победи в 4 мача с голова разлика 15:1. Добрият футбол, който демонстрират „сините“, гарниран с победите, предизвика еуфория сред феновете, а мечтаната титла започна да наднича зад ъгъла.

В същото време Лудогорец също няма грешна стъпка в Първа лига, но в Европа „орлите“ са доста бледи в победите си и трагични при загубите. Погромът от Карабах в Разград от вторник предизвика логична промяна и Георги Дерменджиев вече не е треньор на тима. Основният проблем на Лудогорец се крие във факта, че шампионите не играят като отбор от началото на сезона, а разчитат на индивидуалните качества на играчите си.

С други думи в събота предстои сблъсък между Летящият „син“ отбор и Златната дузина. Ако тръгнем да сравняваме отделните футболисти в двата отбора пост по пост, най-вероятно Лудогорец ще спечели битката с много. Ако ги сравняваме по линии, пак предимството може би ще е на страната на шампионите. Сравнението отбор срещу отбор към днешна дата обаче се печели категорично от Левски.

„Сините“ играят мощен футбол, изчистен от излишни движения, футбол, подчинен на колектива и разчитащ, че всяка брънка от машината ще свърши своята работа, за да няма провал. До момента момчетата на Станислав Генчев показват, че имат проблеми в защита, но те са по-скоро след индивидуални грешки, а не заради отборни действия.

Лудогорец безспорно разполага с много качествени футболисти. Фактът, че клубът плаща по 2-3 милиона евро за футболист, говори сам по себе си. „Орлите“ обаче са доста далеч от това да бъдат наречени добре сработен отбор. За това огромна вина има и Георги Дерменджиев, който вече не води отбора. След треньорска смяна винаги има импулс в играта, а наставникът, който ще води тима в събота срещу Левски – Захари Сираков – се води за един от най-добрите млади треньори. Той обаче все още е доста неопитен на тема „мъжки футбол“.

Казват, че отборът винаги е по-важен от индивидуалностите. Дали ще бъде така в събота?

Материал на „Мач Телеграф“

Снимка: Lap.bg