Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос.

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на Коста Кирилов, който пише за Станислав Генчев, НКП и Левски.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg. Мнението на всеки от вас е важно за нас.


Сезонът за Левски започна мечтано. Едва ли някой си е представял подобно нещо след първите четири кръга - серия от победи, голова мощ, само един допуснат гол. "Герена" се пукаше по шевовете в мачове срещу Ботев Враца и Крумовград. Атмосферата беше като от плейофен сблъсък от Шампионска лига.

Сега Левски отива в Разград. Може би и в ролята на фаворит, може би за първи път в историята шансовете на "сините" да спечелят на "Хювефарма Арена" са по-големи от тези на Лудогорец. Двата гранда влизат в дербито в разменени роли - Левски е лидер, на гребена на вълната, докато "орлите" са в криза. Нещо, което досега не се беше случвало, когато говорим за този двубой.

От "Трибуна Левски" измислиха слоган: "Сезонът на тесните стадиони". Приляга перфектно до този момент и тотално противоречи със слогана от последния шампионат: "Сезонът на протеста". Той беше измислен от  Националния клуб на привържениците на Левски (НКП) и сдружение "Левски на левскарите", които и до ден днешен продължават да искат оставката на Наско Сираков.

Ясни причини за желанието им не се изтъкват, а в безполезните опити да се очерни една от най-големите легенди на клуба се използват всякакви отчаяни похвати. "Фалшиви бутонки на Даниел Боримиров", "Слаба селекция с играчи от втора и трета дивизия" и т.н. Макар че Уелтън, Роналдо, Хосе Кордоба и компания също бяха взети от доста по-ниски нива на футбола, но това е друга тема.

През седмицата от НКП бяха на среща със Станислав Генчев и треньорския му екип. Те изразиха пълната си подкрепа към тях, въпреки че това противоречи с мнението им за Сираков, който лично доведе младия спец на "Герена", но както и да е. Тук изниква още един голям въпрос, върху който се налага да се разсъждава: "Защо"? Защо на НКП им трябва среща с Генчев, при условие, че всичко върви по мед и масло и Левски отива в Разград в ролята на фаворит?

До какво положително може да доведе тази среща? Защо е нужна? Единствено може да разсея Генчев и екипа му в този бленуван момент. Ако от НКП подкрепят треньорския щаб на Левски, нека го покажат от трибуните, да издигнат плакати, да запеят имената на Генчев, Живко Миланов, Дарко Тасевски, Йордан Господинов и Петър Пеев. Така, както правиха за Станимир Стоилов и неговите помощници.

Цели ли тази среща нещо друго? Цели ли да настрои Генчев срещу Сираков, така като беше настроен Мъри срещу Сираков? Предстои да видим, но не спирам да си задавам въпроса: "Защо"? Защо беше необходима тази среща?  

Чакаме да видим, но не и с интерес. С интерес чакаме дербито в Разград и тръпнем да видим как ще се представи Левски на Генчев и Сираков в най-тежкия си мач. 

Коста Кирилов, специално за Gol.bg

Снимка: Lap.bg