Ръководството на Левски ще започне преговори с двама футболисти за удължаване на договорите им. Става въпрос за Карлос Охене и Хасими Фадига. Изненадващо или не, ганаецът и французинът се превърнаха в основни фигури в тима на Станислав Генчев и от „Герена“ искат да задържат, след като контрактите им изтичат през следващото лято.

31-годишният Охене пристигна през зимата от Хебър и си извоюва титулярното място в средата на терена. В момента на стадион „Георги Аспарухов“ виждат ганаеца като идеалният учител за 21-годишния Клемент Икенна, който тепърва навлиза в родната действителност.

Карлос натрупа сериозен опит в българското първенство, като носи екипите още на Берое, Царско село, ЦСКА 1948 и Хебър. До момента Охене изигра със синия екип 18 двубоя, в които реализира 1 гол – при успеха с 6:1 над Локо София в „Надежда“. Голяма е вероятността предложението от Левски за нов контракт да е в срок от една година или отново за 18 месеца, тъй като ганаецът е на 31 години.

Голямата изненада през това лято бе промяната в Хасими Фадига. Французинът бе почти и с двата крака извън „Герена“, но Станислав Генчев успя някак да влезе под кожата му и 27-годишният футболист в момента се радва на най-добрата форма в кариерата си.

От началото на сезона той реализира три попадения и успя да измести Марин Петков от титулярната позиция зад нападателя. Силното му представяне от старта на кампанията доведоха и до интерес от чужбина към Фадига, но за момента няма индикации, че ще се стигне до неговата продажба. Французинът има на сметката си 37 двубоя във всички турнири с екипа на Левски, в които реализира шест гола.

Наскоро от „Герена“ успяха да удължат договорите на юношите на клуба Пламен Андреев, Марин Петков, Асен Митков, Борислав Рупанов и Антоан Стоянов, който бе преотстъпен в Ботев Враца до края на кампанията.