Спортно-техническият щаб на Левски ще умува до последно дали да използва Келиан ван дер Каап за предстоящото домакинство на Крумовград. 25-годишният бранител не стартира с тима в началото на седмицата заради проблем с коляното.

Нидерландецът е неизменен титуляр в отбраната на столичани при използваната от Станислав Генчев постройка с трима защитници и в първите срещи нямаше реална алтернатива, затова му се налагаше да стиска зъби. Преди привличането на Кристиан Макун Станислав Генчев единствено можеше да заложи за негов заместник на някой измежду юношите Дейвид Михалев, Борислав Рупанов и Виктор Любенов.

Именно последният го смени на почивката срещу Локомотив София (6:1), когато 25-годишният футболист получи контузия. Срещу Ботев Враца (4:0) Ван дер Каап пак получи тежки удари и остана на терена до 70-ата минута, когато бе заменен от новото попълнение Клемент Икенна. В мача с Локо Пловдив игра до последния съдийски сигнал, но веднага след него се наложи лекарският екип да му окаже помощ. Не е изключено Ван дер Каап да бъде съхранен за дербито с Лудогорец в следващия кръг.

Снимка: БГНЕС