Джавад ел Джемили предизвика сериозен интерес сред чужди клубове, след като от началото на сезона показва много силна форма. Към момента офанзивният халф е най-желан от турския Газиантеп. Отборът от югоизточната ни съседка вече изпрати оферта на Левски за 21-годишния футболист, но тя бе отхвърлена, пише "Тема Спорт".

Завършилият на 11-ата позиция в Суперлигата през миналия сезон е подготвил нова, значително подобрена, за да си осигури услугите на испанеца с марокански корени. Скаути на Газиантеп са наблюдавали на живо изявите на Ел Джемили срещу Локомотив Пловдив и са останали повече от доволни от видяното.

На „Лаута“ офанзивният футболист се отчете с отлична асистенция за първия гол на сините. В 9-ата минута той изведе Хасими Фадига сам срещу Мартин Луков и французинът реализира. За момента от Левски се дърпат да продават един от основните си играчи, но при сериозно предложение могат да склонят за изходяща сделка, тъй като Станислав Генчев разполага с голям избор за местата в средата на терена.

21-годишният футболист стартира кампанията и с три гола в първите два мача на столичани – разписа се на два пъти при успеха с 6:1 над Локо София в „Надежда“ и веднъж при 4:0 срещу Ботев Враца на „Герена“.

Преди началото на кампанията Ел Джемили бе с единия крак извън стадион „Георги Аспарухов“. Не се виждаше и как ще бъде сред титулярите на Станислав Генчев, но това коренно се промени преди откриващия мач с железничарите.

В този период испанецът имаше и мъжки разговор с мажоритарния собственик Наско Сираков, който явно му е подействал мотивиращо. След него играчът показва силни игри. Които може да му донесат и контракт с клуб, в който да получава по-добро възнаграждение.