Левски е платил 200 000 лева, за да си осигури услугите на централния защитник Кристиан Макун, разбра „Тема Спорт“. Националът на Венецуела пристигна като свободен агент на „Герена“, но сините е трябвало да извадят тази сума на играча и неговите агенти, за да се стигне до договор. Както вече съобщихме, 24-годишният бранител ще стане и един от най-скъпоплатените играчи в тима, след като ще получава по около 13 000 евро на месец.

През това лято Левски бе много активен на трансферния пазар. Кристиан Макун се превърна в седмото ново попълнение в тима. Преди него синята фланелка облякоха вратарят Матей Маркович, защитниците Алдаир и Майкон, халфът Клемент Икенна и нападателите Алекс Колев и Мустафа Сангаре. Сините платиха трансферни суми за петима от тях.

Единствено хърватският страж дойде без такава. Българският национал пристигна от Крумовград, като по неофициални данни от „Герена“ са превели 100 000 евро, за да го привлекат. В чуждите медии пък се появиха информации, че за Алдаир са платени 300 000 от европейската валута, а пристигането на Икенна и Сангаре съответно е струвало – 200 000 и 175 000. Бразилският краен защитник Майкон пък дойде още през май, като и за него бе платена трансферна сума на Нова Игуасу.

Мажоритарният собственик Наско Сираков заяви преди месеци, че Левски ще бъде активен на трансферния пазар.

„Ще вземем поне 5-има нови играчи. За всеки един продаден ще бъде привлечен заместник. Имаме нужда от минимум 18 добри опитни играчи“, каза Сираков през април. Бройката бе надхвърлена с двама, а през лятото сините продадоха Хосе Кордоба на английския Норич и Рикардиньо на чешкия Виктория Пилзен.