С два мача в петък, 2 август, се открива вторият кръг в Първа лига. От 19:00 часа Славия ще посрещне Хебър на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата, а от 21:15 е голямото дерби на кръга, което противопоставя Локомотив Пд и Левски на „Лаута“.

Под тепетата „сините“ ги чака първи сериозен тест под ръководството на дошлия през лятото старши треньор Станислав Генчев. Еуфорията у столичния гранд след убедителните победи на старта над Локомотив София и Ботев Враца с обща голова разлика 10:1 е налице, но сега Левски ще има за съперник водения от Любослав Пенев тим на Локо Пд. „Смърфовете“ също започнаха стабилно шампионата, след като надвиха Арда с 1:0 у дома, а след това стигнаха до точка след късен изравнителен гол в градското дерби с Ботев на „Колежа“.

Локомотивци имат аргументи да спрат победната серия на Левски, който два дни преди визитата на „Лаута“ се похвали с привличането на нов централен защитник от Венецуела в лицето на Кристиан Макун. Именно отбраната притеснява най-много Генчев и компания, след като се видяха пробойни и в двата мача с Локо София и Ботев Враца. Те обаче останаха малко или много назад заради силната игра в атака, където Левски разполага с дошлите през лятото Алекс Колев и Мустафа Сангаре.

По-рано през деня, Славия ще приеме Хебър в столичния квартал „Овча купел“. Първоначално срещата трябваше да се играе на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик, но ремонтните дейности на тревното покритие там доведоха до преместването на мача на софийска земя. Славия на Златомир Загорчич потегли с минимална загуба от Крумовград, а след това не игра с Лудогорец заради ангажиментите на шампионите в Европа. Хебър от своя страна продължава да търси първи успех при Веселин Великов след поражението от новака Спартак Варна с 0:2 и загубата от ЦСКА с 1:3 на Националния стадион.

Пълна програма за мачовете от третия кръг на Първа лига:

Петък, 2 август

19:00, Славия – Хебър

21:15, Локомотив Пд – Левски

Събота, 3 август

19:00, Спартак Варна – ЦСКА

21:15, Лудогорец – Арда

Неделя, 4 август

19:00, Локомотив София – Черно море

21:15, Крумовград – Ботев Пд

Понеделник, 5 август

19:00, Септември – ЦСКА 1948

21:15, Ботев Враца – Берое/БГНЕС