Пламен Андреев ще застане под рамката за Левски и в предстоящото гостуване на Локомотив Пловдив. Двубоят на „Лаута“ е в петък от 21:15 часа.

19-годишният вратар ще излезе като титуляр срещу черно-белите, тъй като Матей Маркович е под сериозна въпросителна. Младежкият национал се представи на ниво в предишния мач срещу Ботев Враца и когато трябваше да се намеси, го правеше с вещина, пише "Тема Спорт".

Хърватинът получи схващане на врата на последното занимание преди домакинството на врачани и от треньорския щаб след съвещание с медицинския екип взеха решение да не го рискуват.

28-годишният страж се очакваше да бъде титуляр тогава, както бе в първия мач за сезона – победата с 6:1 над Локомотив София в „Надежда“. Тогава Маркович нямаше много работа, като не носи голяма вина за инкасираното попадение от железничарите, а в заключителните минути на двубоя направи отлично спасяване срещу Мики Орачев, който бе останал очи в очи с него.

От началото на седмицата стражът не тренира с тима в понеделник. Вчера той поднови занимания, но е малко вероятно от треньорския щаб да го рискуват. По време на подготовката хърватинът спечели титулярната позиция под рамката с Пламен Андреев.

Проблемите на Матей Маркович не са единствените за треньора на вратарите Йордан Господинов. Наставникът не може да използва и Иван Андонов, който все още лекува травма в китката и е извън сметките. Това наложи срещу Ботев Враца в групата да попадне 16-годишният Огнян Владимиров, но по всяка вероятност хърватинът ще седне на пейката на сините за визитата на Локо Пловдив.