Нападателят на Левски Мустафа Сангаре притесни треньорския щаб след успеха с 4:0 над Ботев Враца в петък. Французинът се появи на терена в 62-рата минута на мястото на Марин Петков, но в края на двубоя получи контузия в глезена.

При единоборство пред наказателното поле на гостите таранът бе настъпен от защитника Стефан Цонков и се наложи лекарският екип на сините да влиза на терена. Медицинският щаб начело с д-р Митко Георгиев замрази крака на 25-годишния футболист и той стисна зъби и доигра двубоя, но днес ще трябва да премине допълнителни изследвания, за да стане ясно състоянието му, пише Тема спорт. Станислав Генчев се надява, че всичко ще се размине само с удара и болката по време на двубоя и ще може да разчита на нападателя за гостуването в петък на Локомотив Пловдив.

Мустафа Сангаре се включи много силно за Левски в първите два официални двубоя. Французинът дори се разписа при официалния си дебют – оформи крайното 6:1 над Локомотив София в „Надежда“. 25-годишният футболист показа, че може да бъде много полезен в атака не само при въздушните единоборства, но и при асистирането към своите съотборници.

Таранът се надява, че контузиите са останали далеч зад гърба си, тъй като преди година се завръща на терена след дълго отсъствие заради травма в гърба. В този период дори се стига до сериозна загуба на тегло. В момента Сангаре играе и с предпазна маска на лицето. Тя е наложителна, след като през миналия сезон носът му е счупен в мач за португалския Варзим, откъдето през това лято дойде на „Герена“.

Снимка: Lap.bg