Защитникът на Левски Келиан ван дер Каап редизвика напрежение в треньорския щаб на „сините“ преди мача с Ботев Враца в петък.

Нидерландецът е контузен и няма да бъде на разположение за мача, а това може да промени любимата тактика на новия старши треньор на „сините“ Станислав Генчев. Той е почитател на схемата 3-5-2, но към днешна дата на „Герена“ има само двама типични централни защитници. Това не спря Генчев в първия мач за сезона – победата над Локомотив София като гост с 6:1. Той пусна сред тримата в защита левия бек Цунами, който се справи прилично със задачата си. Сега обаче Генчев ще разполага само с един типичен стопер за петък – Кристиан Димитров. Това евентуално ще накара треньора да избере тактика с четирима в отбрана, а в центъра й да застанат Димитров и Цунами.

Има обаче и друг вариант, пише „Мач Телеграф“. Той пак да заложи на 3-5-2, а към споменатата по-горе двойка да се добави и Борислав Рупанов. Младокът се появи в игра на почивката срещу Локо Сф, след като Ван дер Каап получи контузията. Интересно е да се спомене, че само допреди месеци Борислав Рупанов играеше като централен нападател.

Иначе контузията на нидерландеца не е тежка и той ще бъде на линия съвсем скоро. Ръководството на Левски пък издирва усилено нов централен защитник, което към днешна дата е трансферна цел №1 на клуба.

Снимка: Lap.bg