Треньорът на Левски Станислав Генчев има три дилеми преди старта на кампанията. До голяма степен наставникът е избистрил състава, на който ще заложи в първия официален мач за сезона. Сините гостуват на Локомотив София, а двубоят в „Надежда“ е в събота от 21:15 часа. Единствените въпросителни пред 43-годишния специалист за изпълване на налаганата схема 3-1-4-2 е на кого да заложи под рамката, десния фланг и една от позициите зад нападателя.

Последна дума за вратарския пост ще има Йордан Господинов. За момента изглежда, че Матей Маркович ще стартира от първата минута срещу червено-черните, след като започна на титулярната позиция в последната контрола срещу Макаби Нетаня (2:2). Това означава, че подписалият наскоро нов договор с клуба Пламен Андреев ще остане на резервната скамейка в първите официални срещи.

Втората дилема пред Станислав Генчев е на кого да се довери в ролята на десен халф-бек. Мястото сред титулярите си оспорват Патрик-Габриел Галчев и новото попълнение Алдаир. Португалецът започна от първата минута срещу Макаби Нетаня, което отново навежда на мисълта, че той ще стартира сред 11-те за сините срещу Локомотив София.

Последната въпросителна за треньора на Левски е за средата на терена. Малко пред защитата доверие ще получи Карлос Охене. Малко пред ганаеца ще действа Марин Петков, който от началото на подготовката бе преквалифициран в ролята на плеймейкър и се справя на ниво. До него колебанието пада върху младежкия национал Асен Митков и включилия се много силно срещу израелския тим Джавад ел Джемили. Няма да е изненада, ако точно испанецът с марокански корени е в стартовата единайсеторка.

Другите изпълнители срещу Локо София са ясни. Триото в защита ще бъде изградено от Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров и Цунами. На левия фланг ще действа Майкон, а в предни позиции ще си партнират Алекс Колев и Евертон Бала. Поне в първите мачове на резервната скамейка ще останат Фабио Лима и последното ново попълнение Мустафа Сангаре. Двамата със сигурност обаче ще получат игрови минути в „Надежда“.