Левски ще изиграе последната си контрола днес. Сините посрещат на стадион „Георги Аспарухов“ израелския Макаби Нетаня. Двубоят ще стартира в 20:00 часа, а час по-рано е официалното представяне на тима за новия сезон.

Треньорът на столичани Станислав Генчев до голяма степен избистри в последните проверки титулярната си единайсеторка, която ще стартира кампанията. Днес се очаква да започнат играчите, които и ще открият първенството. В първия кръг Левски гостува на Локомотив София на 20 юли, събота. Двубоят в „Надежда“ е от 21:00 часа. 43-годишният специалист промени игровата постройка на отбора, като в момента построява избраниците си в схема 3-1-4-2.

Под рамката по всичко изглежда, че ще стартира Пламен Андреев, който ще бъде предпочетен на този етап пред новото попълнение Матей Маркович. Пред вратаря Генчев няма голям избор и ще заложи на Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров и преквалифицирания в централен бранител Цунами. Треньорът единствено може да се доверява на триото, тъй като за момента не бе привлечен защитник, а другите му опции са юноши. Малко пред отбраната изглежда, че доверие ще получи завърналият се от наем в примаверата на Емполи  Антоан Стоянов за сметка на Карлос Охене. 19-годишният халф показва сериозно израстване и треньорският щаб му предрича сериозно бъдеще. Карето пред него ще бъде изградено от Патрик-Габриел Галчев, Асен Митков, Марин Петков и Майкон. Мястото на първия може да бъде заето от новото попълнение Алдаир, но по всичко излгежда, че българският флангови играч има предимство в спора за титулярната позиция.

На върха на атаката ще си партнират Евертон и Алекс Колев. Бразилецът показва израстване от старта на подготовката и за момента минава за един от любимците на Станислав Генчев, пише „Тема Спорт“.