Лвски се отказа да прави подаръци на стойност 2,7 млн. евро. Шефовете са категорични, че няма да освобождават играчи с лека ръка, както бе в миналото. Това е решило ръководството на тима, след като Станислав Генчев, че не е доволен от изявите на някои от футболистите и допълни, че "сините" може да се разделят с 5 души.

Бързо се разбра и за кои става въпрос. На първо място е Асен Чандъров, от когото се очаквало много повече, но не успява да влезе в ролята на лидер. А след това идват чужденците - Патрик Мислович, Карлос Охене, Джавад Ел Джемили и Асими Фадига, пише "Мач Телеграф".

Смяташе се, че "сините" ще започнат преговори за раздяла с някои от излишните тях, след като се завърнат в София от лагера в Правец. На този етап обаче такива разговори няма.

Причината е, че на "Герена" не искат да развалят реномето, което си спечелиха на пазара от зимата насам. Тимът успя да вземе добри пари и за Дарлан, който според мнозина бе трансферна грешка. Да не говорим, че Левски спечели и от Жереми Петрис, който отказа да си поднови договора.

Шефовете са категорични, че първо искат да видят дали наистина от нарочените играчи не става нищо, ако това се потвърди, то ще бъдат търсени варианти къде да бъдат продадени. В момента халфовата линия наистина изглежда пренаситена откъм кадри, след като се появи и Клемент Икенна. Затова и Станислав Генчев започна да търси други варианти, където да ползва Патрик Мислович, например.

"Сините" освен това не искат да бъдат упреквани, че се връщат към времената, когато с лекота бяха привличани футболисти, които разочароваха, а след това Левски се вкара в беля с дебели неустойки, които трябваше да плаща на тях и агентите им, за да се коригират грешките.

Единствено може да бъде направен реверанс за Асен Чандъров. Причината е, че трудно може да бъде продаден за 400 000 евро, както го оценяват в "Трансфермаркт". Освен това дойде без пари на "Герена" от Септември.

Иначе от въпросните играчи, които не се вписват в схемата на Генчев, най-високо се котира Джавад Ел Джемили. Цената на испанеца с марокански корени скочи на 900 000 евро, след като той бе привлечен на "Герена.