Левски усилено търси централен защитник, с който да подсили състава на Станислав Генчев. Бранител в сърцето на отбраната остава основния приоритет до затварянето на трансферния прозорец, с който да бъде нареден пъзела на селекцията. В момента от „Герена“ разглеждат различни варианти за подсилване.

Както „Тема Спорт“ написа в началото на седмицата, централният защитник Андреа Христов е желан на стадион „Георги Аспарухов“. Националът не отрече за преговори между настоящия му клуб Козенца и Левски за преминаването му на стадион „Георги Аспарухов“. „В момента не мога да ви кажа нищо по въпроса“, бе лаконичният коментар на 25-годишния бранител пред нашата медия. В момента столичани изчакват отговор от италианския клуб. Юношата на сините, който обаче направи първите си стъпки в професионалния футбол с екипа на Славия, остава приоритет за Станислав Генчев. Но при неуспех, от клуба ще се насочат към друга опция.

Той има договор с клуба до 30 юни 2025-а. Разговорите между двете страни текат от няколко дни, като не е изключен дори вариант сините да привлекат бранителя под наем и да имат опция да го откупят. През миналия сезон Христов игра като преотстъпен в третодивизионния Потенца.

Желанието на наставника е да подсили тима си с още един бранител, за да бъде окомплектован съставът му. Причината е, че той ще залага на схема с трима централни защитници, а в момента разполага с двама чисти такива – Кристиан Димитров и Келиан ван дер Каап. Преквалифициран бе Цунами. След продажбата на Хосе Кордоба се отвори сериозна дупка в зоната и Генчев няма да може да прави сериозни ротации, ако остане с наличното. Резервната тройка защитници в контролите бе изградена изцяло от юноши Дейвид Михалев (18 г.), Борислав Рупанов (19 г.) и Виктор Любенов (17 г.). Вторият се очаква да бъде преотстъпен на новака Септември София.