Левски и Арда завършиха 0:0 в контрола, играна на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Това е второ нулево равенство за "сините" в рамките на няколко дни, след като тимът завърши при същия резултат и с Черно море в Правец. 

Треньорът на "сините" Станислав Генчев започна с титулярен състав, в който имаше много юноши на клуба - Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Асен Митков, Антоан Стоянов и Марин Петков.

Левски направи няколко атаки в първите минути, които обаче не завършиха с опасен шут към вратата на Анатолий Господинов. 

В шестата минута Алекс Колев нанесе диагонален удар към вратата на Арда, който мина покрай десния стълб. 

В деветата минута Майкон изведе Фабио Лима зад защитата, но в последния момент Феликс от Арда му изби топката от краката в корнер. След ъгловия удар Колев стреля с глава в аут. 

В 16-ата минута Асен Митков изведе с едно докосване Фабио Лима зад защитата на гостите, но ударът на бразилеца бе спасен с крак от вратаря Господинов. 

В 24-ата минута Колев от пряк свободен удар стреля в тялото на вратаря на Арда. Малко по-късно Майкон от Левски бе близо до това да си вкара автогол след корнер. 

В 43-ата минута Боби Цонев от Арда нанесе силен удар, който премина над напречната греда. 
Веднага след това Марин Петков центрира отляво и намери непокрития Асен Митков, който обаче не успя да уцели добре топката и я прати в аут. 

На почивката треньорът Генчев пусна още един бразилец на терена - Евертон Бала на мястото на халфа Антоан Стоянов. 

В 58-ата минута Кристиан Димитров блокира с крак удар на Чинонсо Офор. Малрко след час игра резервата Евертон Бала се измъкна в наказателното поле и стреля в левия крак, но в тялото на вратаря Петър Петров.

В 70-ата минута появилият се на терена като резерва Тонислав Йорданов от тима от Кърджали стреля от удобна позиция над вратата.  

Минута след това Марин Петков направи най-големия пропуск за "сините" след отличен рейд на Евертон Бала.

В 74-ата минута Фадига подаде на Карлос Охене, който стреля във вратаря Петров. След това и Фадига направи пропуск. 

В 80-ата минута Преслав Бачев стреля покрай десния стълб на Петров. 

В края на мача Алдаир падна в наказателното поле на Арда, но съдията Димитър Буров прецени, че няма дузпа.

Последната контрола на сините преди старта на новия сезон ще бъде срещу израелския Макаби Нетаня другата събота.