„Роден да губи, но направил така, че да печели. Ще се видим на върха!“. Това е написал в една от социалните мрежи новият вратар Матей Маркович след края на изминалия сезон с Рудеш, пише Тема спорт.

Местните медии определят кампанията му като добра. „Имаше много работа, но в повечето мачове я свърши доста добре“, отбелязват те, въпреки че съставът доста често е разбиван от опонентите.

Маркович става любимец на феновете, които го избират за играч на сезона. В сайта на Рудеш пише по повода: „Какво може да се каже за него, което вече да не е изречено? Какъв епитет да му сложим, ако още не го е чувал?

„МММ“ – майсторът Матей Маркович – ни зарадва с изявите си с фланелката на Рудеш и със своите спасявания често „потопи“ дори по-големи от отбора.

Въпреки че не пазеше от самото начало на този сезон, той бързо стана незаменим за сините и любимец на феновете. Те го избраха за №1 и преди мача срещу Локомотива му връчиха „Клонката на Ана“ (б.а. – клонка от липа), традиционната награда за Играч на сезона. А в самия двубой той не ги разочарова – спаси дузпа и направи редица други фантастични спасявания.“