Новият десен защитник на Левски Алдаир Невеш заяви, че най-важната цел пред него и пред отбора е спечелването на шампионската титла.

Португалецът пристигна на "Герена" преди броени дни от испанския Понферадина, като сложи подписа си под договор до 2027 година. Пред сайта на Левски той добави, че адаптацията му в България е започнала добре и вече няма търпение да играе пред "синята" публика.

"Всички ме посрещнаха топло и казаха добри думи за мен, за което им благодаря. Чувствам се много добре в първите ми дни в отбора. Тук има много бразилци, с които говорим един и същ език. Това помага много в първите дни, в комуникацията и в адаптацията. Всички момчета ме приеха много добре и съм сигурен, че адаптацията ми ще премине бързо и по много добър начин. За малкото време, което прекарах тук, вече си давам сметка в колко голям клуб съм пристигнал. Левски е най-големият клуб в България. Разбира се, изключително съм щастлив, че това е следващата стъпка от моето развитие като футболист – да съм част от толкова голям клуб. Ще се постарая да покажа най-доброто от себе си в бъдеще", каза 24-годишният бек.

Той разкри, че когато е получил предложението, въобще не се е замислил дали да го приеме.

"Веднага след като получих предложението от Левски, си направих труда да проуча и разбрах, че това е наистина голям клуб. Решението да стана част от него бе лесно. Вече изиграх и първия си мач (бел. р. - контролата със Спартак Плевен), но е трудно да се дават някакви оценки. Започвам все повече да се разбирам с колегите и да се запознавам по-отблизо с изискванията на треньора. Впечатленията ми са много добри. Играчите, които сме тук, и целите, които Левски си поставя, ще се получат, както би отивало на един голям клуб. Очаквам и се надявам да направим един много добър сезон", добави той.

"Бях много добре посрещнат. С всички се разбирам много добре още от първите минути, но капитанът на отбора Вандерсон Цунами, като че ли ме прие най-добре. Той отлично знае от какво има нужда и как се чувства един нов играч, какво да сподели и т.н. От първите дни съм по-близък с него, но с всички имам едни много добри отношения. Настроен съм да мисля за отбора на първо място и смятам, че най-важната ни цел е да станем шампиони. Освен за клуба, това ще бъде и личен успех за мен. Смело мога да кажа, че това ще бъде една моя реализирана мечта", каза португалецът.

Той разказа и за кариерата си до момента: "Роден съм и съм израснал в Оревердеш – малко градче в близост до Лисабон. Започнах да играя футбол в детските формации там. След това се преместих в друг град – Фонтеграда, където продължих развитието си като юноша. Преминах през Торензе и Академика Коимбра, където имах удоволствието да играя в шампионата за футболисти до 23 години. След това имах няколко години в трета лига на Португалия, за да се стигне до преминаването ми в Понферадина от испанската втора дивизия.

Алдаир сподели и първите си впечатления от публиката на Левски. Той се срещна със "сините" привърженици за пръв път по време на контролата в Правец със Спартак Плевен.

"Преди да дойда тук проучих публиката на Левски, гледайки няколко видеа в интернет. Знам, че привържениците следват навсякъде отбора – и на нашия стадион, и когато сме гости. Направи ми впечатление, че те подкрепят горещо отбора във всеки един мач, а не само в "големите" двубои. Многобройната публика и тази подкрепа са едни от нещата, които правят Левски най-големия клуб в България. Лично аз съм нетърпелив да започне шампионатът и да играя пред такава публика и на такъв стадион. Много съм щастлив тук и много искам да дам всичко от себе си – най-доброто за клуба. Обещавам, че ще се трудя много здраво, за да може Левски да бъде там, където му е мястото и да постигнем целите, които ни отиват като клуб", завърши защитникът.