Привържениците на Левски, които забавиха мача от плейофите на миналото първенство срещу Черно море, са били осъдени за постъпката си.

Преди началото на двубоя, провел се на 12 май, „сини“ фенове „превзеха“ вратата пред сектор „Б“ на „Герена“ и опънаха плакат с надпис: „Сираков – вън“. Те отказваха доста време да напуснат игрището, но в крайна сметка го сториха, за да не се стигне до служебна загуба на водения по това време от Николай Костов отбор.

Наказателното постановление гласи, че 14-те души нямат право да посещават двубои в продължение на 1 година. Освен това са им наложени глоби от по хиляда лева. Това разкри председателят на сдружението „Левски на левскарите“ – Димитър Костадинов, който тогава също застана на вратата пред сектор „Б“.

„Не сме съгласни, че този мирен и граждански протест се окачествява като хулиганска проява. Застанахме с лицата си. Знаехме какво ни очаква, ако бъдем третирани като агресори и насилници. Но ще се борим за правата ни“, заяви цитираният от Тема спорт Костадинов в предаване на фенското сдружение.

Снимка: Lap.bg