Милан Борян отново е опция пред Левски. Причината е, че бившият вратар на Лудогорец най-накрая разтрогна договора си с Цървена звезда. Двете страни си стиснаха ръцете и прекратиха взаимоотношенията си, пише „Тема Спорт“.

Така 36-годишният страж може да премине в бъдещия си клуб като свободен агент. Нещо повече. Сърбинът, който е национал на Канада, имаше контракт с клуба от Белград за още два сезона.

Той обаче бе скъсан при следните условия – Звезда ще продължи да плаща заплата на Милан през следващата кампания, а вратарят опрощава тази за втората. Медиите отбелязват, че годишно той е получавал около 1 милион евро, но в тази цифра са влизали и големи бонуси. Те също ще му бъдат платени от Звезда.

Борян бе изпратен като легенда на клуба, за който игра 7 години. През миналия сезон той бе под наем в словашкия шампион Слован Братислава, но този клуб не се възползва от клаузата да го откупи. Милан има 309 мача за зведашите със 156 сухи мрежи. Спечели 6 титли и 3 купи, 6 пъти участва в груповата фаза на евротурнирите – 2 в Шампионската лига и 4 в Лига Европа. Наред с това има и 80 двубоя за националния тим на Канада, за който дебютира през 2011 година.

Треньорът на Левски Станислав Генчев държи в състава да бъде привлечен опитен вратар, който да бъде титуляр, а около него да израстват младоците Пламен Андреев и Иван Андонов. Клубът обаче удари на камък с набелязани опции. Борян бе скъп, но след като ще взима заплата и от Звезда, може да се съгласи и на по-малко средства. Той няма да има проблеми както с аклиматизацията, така и с комуникацията.

Наред с вратар, сините искат да вземат централен защитник и халф. За първия пост е хърватинът Марко Столник, който има договор с румънския УТА Арад до края на месеца. За полузащитата пък на сините е предложен румънецът Тудор Балуца, който напуска Фарул Констанца.