Новакът в турската футболна Суперлига Бодрумспор e постигнал договорка с Левски за привличането българското крило Здравко Димитров, съобщи журналистът Шенол Чивиджик от местното издание "Сьоз Сакария". Според информацията "сините" от София ще получат 200 хиляди евро от трансфера на 25-годишния играч.

25-годишният Димитров игра през пролетния дял от сезона под наем в Сакарияспор, отбор от второто ниво на турския футбол, записвайки 3 гола и 4 асистенции в 19 мача.

Бодрумспор пък спечели промоцията за елита след победа с 3:1 след продължения в решаващ плейоф именно над досегашния тим на българина. Димитров единствен от Сакарияспор беше на ниво във въпросната среща и реализира единственото попадение за клуба си.

Крилото има договор с Левски за още един сезон, но не влиза в плановете на новия старши треньор Станислав Генчев.

"Сьоз Сакария" съобщава, че Димитров ще подпише официално с Бодрумспор след отстраняване на дребни проблеми по споразумението между страните.

Друг местен журналист Догру Сюлейман пък пише, че българинът вече е постигнал договорка с новака в Суперлигата, който е платил трансферната сума за привличането му, а сделката ще бъде оповестена официално утре.