24-годишният Майкон е 24-тият бразилец, който облича фланелката на сините. Защитникът се присъединява към сериозната бразилска колония в Левски – Цунами, Фабио Лима, Евертон и Рикардиньо, като бройката на играчите от Страната на кафето, обличали синия екип, дръпна сериозно на втората в подреждането – Нидерландия (12), отбелязва „Тема спорт“.

През годините част от сънародниците му оставиха трайна следа при столичани, но други се провалиха с гръм и трясък. Номер едно безспорно е бразилецът Лусио Вагнер. Левият бек, който бе част от Синята приказка и достигането до 1/4-финал в УЕФА и груповата фаза на Шампионската лига през 2006 година. Той участва в цели 177 мача за Левски. Бе основна част в онзи състав на Станимир Стоилов и именно той най-често се нагърбваше с изнасянето на топката от защитата към халфовете и нападателите.

В любимци на феновете се превърнаха и нисичките бразилци Жоазиньо и Зе Соарес. Фланговите нападатели бяха част от отбора, спечелил последната титла през 2009 година.

Пионерът бе Леонидас Ферейра (3 мача без гол). В по-късен етап дойде и Ривалдиньо – син на бразилската легенда Ривалдо. Той вкара само един гол, при това от дузпа, в 14 двубоя във всички турнири за тима. Дори и бразилецът, пристигнал с най-голяма трансферна сума в Левски, Жеан Карлос, за когото бяха платени около 1 милион евро, така и не се наложи. Той остана само година в състава, като се разписа 8 пъти в 20 срещи.

За последно в любимец на феновете се превърна Уелтън, който тази зима бе продаден за добра сума на японския Гамба Осака. Крилото притежаваше способността на бразилските играчи да вдигат трибуните с техничните си отигравания. Добри думи заслужава и Роналдо, който също като Уелтън осъществи изходяща сделка в началото на годината, поемайки към руския Ростов.