Левски ще стартира лятната си подготовка на 12 юни, сряда, и тогава отборът трябва да има нов треньор, а фаворит е Станислав Генчев.

Сините скоро ще решат и къде ще се проведе основната част. През миналата година столичани проведоха лагер в Правец, а преди две лета избраха Боровец. Почти сигурно е, че клубът отново ще се спре на първия вариант. Ботев Пловдив ще проведе лагер в западния град и ще изиграе контрола срещу Левски. В момента сините са без треньорски щаб след раздялата с Николай Костов и помощниците му и на футболистите им е казано, че подготовката ще стартира на 12 юни, а в първите два дни играчите ще преминат през задължителните медицински изследвания. Тогава те ще се запознаят и с новия си наставник, пише „Тема Спорт“.

В близките часове ще има развитие по треньорския казус и новият ще изкаже мнението си и по въпроса за подготовката. Основният фаворит Станислав Генчев се очаква официално да парафира със сините и да бъде представен, като в щаба му ще влязат Живко Миланов, Дарко Тасевски, Йордан Господинов и Петър Пеев.

„Имам разговори с Левски, но все още не сме подписали договор. Ще стане ясно в следващите дни дали ще остана тук, или ще отида на „Герена“, бе лаконичният коментар на Генчев в неделя. Съществуваше вариант той да се завърне начело на Лудогорец, тъй като са се провели разговори между двете страни, но желанието на 43-годишния специалист е да поеме Левски.

Снимка: Lap.bg